Ryba s banánom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 4 pstruhy, 1 citrón, soľ, hladkú múku, práškový cukor, škrobovú múčku, petržlenovú vňať, olej, 2 banány, maslo, citrónovú šťavu, 1 lyžičku drvenej rasce, 1 lyžičku mletej červenej papriky.
Postup
Krok 1
Očistené ryby pokvapkáme citrónom, osolíme a do brušnej dutiny dáme rascu a petržlenovú vňať. Po krátkom odležaní obalíme v múke, v ktorej sme rozmiešali papriku. Na oleji, alebo v rúre opečieme do zlatista. Banány ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a polejeme zohriatym maslom, poprášime škrobovou múčkou. Banány upečieme pod grilom, alebo v rúre. Na každú upečenú rybu položíme opečený banán, pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime cukrom.