Ryba na peruánsky spôsob
-0001-11-30Ingrediencie
- 500 g čerstvej ryby, 2,5 dl limetovej šťavy, soľ, 100 g malých feferónov, 1 bielu cibuľu, 1 konzervu sterilizovanej kukurice.
Postup
Krok 1
Očistenú, vykostenú a kože zbavenú čerstvú rybu nakrájame na kocky veľké asi 1,5 cm. Kocky ryby poukladáme vedľa seba, osolíme ich a zalejeme limetovou šťavou. Odložíme do chladničky asi na 1 hodinu (nádobou s rybou občas potrasieme, aby boli kocky mäsa zo všetkých strán v kontakte s limetovou šťavou). Odležanú rybu scedíme (ryba sa tepelne neupravuje), zmiešame s pokrájanou cibuľou, feferónmi a scedenou kukuricou. Podávame so sladkými zemiakmi – topinamburmi.