Zapečené baklažány na balkánsky spôsob
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 3 baklažány, soľ, 2 lyžice oleja, 4 rajčiny, bazalku, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, mäsový vývar, 200 g ryže, 1 dl bieleho jogurtu.
Postup
Krok 1
Olúpané baklažány pokrájame na kolieska, osolíme a necháme postáť. Potom ich osušíme a opražíme na oleji. Pridáme olúpané a pokrájané rajčiny, bazalku, rozotrený cesnak, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Všetko podlejeme mäsovým vývarom a dusíme asi 15 min. Nakoniec pridáme udusenú ryžu. Zmes dáme do vymastenej ohňovzdornej misy, polejeme bielym jogurtom a zapečieme.