Rybacia ihla na šošovici
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- 1 cibuľu, 1 pór, 2 mrkvy, 200 g šošovice, zeleninovú koreniacu zmes, 600 g rybieho filé (plátky), 200 g prerastenej slaniny, 1 citrón, 2,5 dl šľahačky, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, provensálske byliny, cesnak, feferónovú omáčku.
Postup
Krok 1
Namočenú šošovicu dáme variť do vody, do ktorej pridáme zeleninovú koreniacu zmes. Slaninu pokrájame na tenké plátky. Na plátok slaniny položíme plátok ryby, ktorý kvapkáme citrónovou šťavou a feferónovou omáčkou. Posypeme provensálskymi bylinami a potrieme horčicou. Osolíme a okoreníme. Zvinieme, akoby do rolády, ktorú prepichneme ihlou, alebo špajdľou. Ak máme menšie kúsky slaniny a ryby, na jednu ihlu napichneme niekoľko zrolovaných kúskov. Takto pripravené ihly osmažíme na horúcom oleji a potom oheň stíšime. Prikryjeme a krátko podusíme. Zvyšky slaniny pokrájame a osmažíme, pridáme k nej nadrobno pokrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme na rezance pokrájanú mrkvu a pór. Krátko osmažíme a pridáme k uvarenej šošovici. Pridáme prelisovaný cesnak a smotanu. Krátko povaríme a podľa potreby dochutíme. Šošovicovú omáčku nemusíme zahusťovať. Na tanier dáme šošovicovú omáčku, do ktorej vložíme opečenú rybu.