Kysnuté buchty plnené lekvárom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g polohrubej múky, 4 žĺtky, 1 vajce, 60 g práškového cukru, 120 g masla, citrónová kôra, soľ, mlieko podľa potreby, tuk na vymastenie plechu, práškový a vanilkový cukor na posypanie. Kvások: 30 g droždia, 20 g cukru, 1 dl mlieka.

Postup

Krok 1

Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme žĺtky, vajce, cukor, roztopené maslo, postrúhanú citrónovú kôru z dobre umytého citróna, soľ, vykysnutý kvások a mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce a na každý štvorec dáme lyžičku lekváru. Okraje štvorcov spojíme a vytvarujeme buchty, ktoré poukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba a boky každej buchty potrieme maslom, aby sa nezlepili. Necháme znova vykysnúť

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1428
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1429

Podobné recepty:
  • Perníkový koláč

    Perníkový koláč

  • Čokoládový koláč so slivkami

    Čokoládový koláč so slivkami

  • Mandľové venčeky

    Mandľové venčeky

kuk