Kysnuté buchty plnené lekvárom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 600 g polohrubej múky, 4 žĺtky, 1 vajce, 60 g práškového cukru, 120 g masla, citrónová kôra, soľ, mlieko podľa potreby, tuk na vymastenie plechu, práškový a vanilkový cukor na posypanie. Kvások: 30 g droždia, 20 g cukru, 1 dl mlieka.
Postup
Krok 1
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme žĺtky, vajce, cukor, roztopené maslo, postrúhanú citrónovú kôru z dobre umytého citróna, soľ, vykysnutý kvások a mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce a na každý štvorec dáme lyžičku lekváru. Okraje štvorcov spojíme a vytvarujeme buchty, ktoré poukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba a boky každej buchty potrieme maslom, aby sa nezlepili. Necháme znova vykysnúť