Jahňacina s jogurtovou omáčkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1,5 kg jahňacích rebierok, 3 vajcia, 60 g masla, 2 dl bieleho jogurtu, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Mäso dáme do pekáča, osolíme, poukladáme naň kúsky masla, podlejeme vodou, aby úplne zakryla mäso a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po tridsiatich minútach polovicu šťavy zlejeme, mäso obrátime a pečieme ďalších 10 minút. Mäso vyberieme a zlejeme takmer všetok výpek. Jogurt zmiešame so soľou a korením. Bielka vyšľaháme do polotuha a postupne k nim prišľaháme žĺtky. Zľahka zmiešame s jogurtom. Omáčkou prelejeme mäso a pečieme ešte asi 5 minút. Omáčka by mala zhustnúť.