Jahňacina s jogurtovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1,5 kg jahňacích rebierok, 3 vajcia, 60 g masla, 2 dl bieleho jogurtu, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Mäso dáme do pekáča, osolíme, poukladáme naň kúsky masla, podlejeme vodou, aby úplne zakryla mäso a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po tridsiatich minútach polovicu šťavy zlejeme, mäso obrátime a pečieme ďalších 10 minút. Mäso vyberieme a zlejeme takmer všetok výpek. Jogurt zmiešame so soľou a korením. Bielka vyšľaháme do polotuha a postupne k nim prišľaháme žĺtky. Zľahka zmiešame s jogurtom. Omáčkou prelejeme mäso a pečieme ešte asi 5 minút. Omáčka by mala zhustnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 695
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

696

Podobné recepty:
  • Fondue z darov mora

    Fondue z darov mora

  • Paradajky plnené hríbmi

    Paradajky plnené hríbmi

  • Roštenka na skalický spôsob

    Roštenka na skalický spôsob

kuk