Zemiaková torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, 400 g cukety, 200 g párkov, Na plnku: 5 vajec, 250 g kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 40 g strúhaného parmezánu.

Postup

Krok 1

Očistené a na väčšie kocky pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Po uvarení ich scedíme a necháme vychladnúť. Umyté a osušené cukety pozdĺžne rozkrojíme, vnútro vyberieme. Potom ich nakrájame na kocky spolu s olúpanými párkami. Kyslú smotanu rozmiešame s celými vajciami. Pridáme strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie a spolu premiešame. Vychladnuté zemiaky, cuketu a párky spolu zmiešame. Ochutíme soľou, prípadne zeleninovou koreniacou zmesou a mletým čiernym korením. Okrúhlu formu vymastíme a dáme do nej pripravenú masu. Zalejeme plnkou a premiešame. Naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť. Po upečení a vychladnutí krájame tortu na kúsky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 929
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

930

Podobné recepty:
  • Fazuľová kaša so zeleninou

    Fazuľová kaša so zeleninou

  • Plnené cuketové lodičky so zemiakovými lupienkami

    Plnené cuketové lodičky so zemiakovými lupienkami

  • Tekvicová krémová polievka s plávajúcimi očami

    Tekvicová krémová polievka s plávajúcimi očami

kuk