Zemiaková torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 600 g zemiakov, 400 g cukety, 200 g párkov, Na plnku: 5 vajec, 250 g kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 40 g strúhaného parmezánu.
Postup
Krok 1
Očistené a na väčšie kocky pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Po uvarení ich scedíme a necháme vychladnúť. Umyté a osušené cukety pozdĺžne rozkrojíme, vnútro vyberieme. Potom ich nakrájame na kocky spolu s olúpanými párkami. Kyslú smotanu rozmiešame s celými vajciami. Pridáme strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie a spolu premiešame. Vychladnuté zemiaky, cuketu a párky spolu zmiešame. Ochutíme soľou, prípadne zeleninovou koreniacou zmesou a mletým čiernym korením. Okrúhlu formu vymastíme a dáme do nej pripravenú masu. Zalejeme plnkou a premiešame. Naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť. Po upečení a vychladnutí krájame tortu na kúsky.