Zapekaná fazuľka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 0,5 kg čerstvej fazuľky, 3 lyžice masla, 2 lyžice polohrubej múky, 4 dl mlieka, 3 lyžice strúhaného syra, 3 vajcia, soľ.

Postup

Krok 1

Z fazuľky odstránime vlákna, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Dáme ju do sklenenej ohňovzdornej misy s 1 lyžičkou masla. Zahrievame na sporáku, aby sa všetka voda s fazuľky vyparila. Z dvoch lyžíc masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme a varíme až omáčka zhustne a oddeľuje sa od kastróla. Do čiastočne vychladnutej omáčky pridáme 3 lyžice strúhaného syra, postupne primiešame žĺtky a napokon hustý sneh z troch bielkov. Nalejeme na fazuľku, pokvapkáme maslom, posypeme strúhaným syrom a v rúre pečieme asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 973
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

974

Podobné recepty:
  • Zemiaky na maďarský spôsob

    Zemiaky na maďarský spôsob

  • Pre krvnú skupinu 0: dusený kel so zeleninou a koreninami s prílohou čapáti

    Pre krvnú skupinu 0: dusený kel so zeleninou a koreninami s prílohou čapáti

  • Makrela na grécky spôsob

    Makrela na grécky spôsob

kuk