Zapekané baklažány s údeninou a ryžou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g baklažánov, 1 cibuľa, 40 g masti, soľ, mleté čierne korenie, 150 g mäkkej údeniny (klobása alebo šunková saláma), 150 g ryže, 1 lyžica oleja, 2 rajčiaky, mäsový vývar, 2 vajcia, 1 dl kyslej smotany, 50 g údeného syra, 1 lyžica rajčiakového pretlaku alebo kečupu.

Postup

Krok 1

Baklažány ošúpeme a pokrájame na kolieska. Cibuľu posekanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme pokrájané baklažány, prudko opečieme z obidvoch strán, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Údeninu pokrájame na hrubé rezance. Ryžu opražíme na oleji, pridáme očistené rajčiaky pokrájané na malé kocky, osolíme, zalejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka. Udusenú ryžu premiešame s pokrájanou údeninou, obložíme udusenými baklažánmi, polejeme rozšľahanými vajciami a kyslou smotanou, posypeme postrúhaným údeným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Hotové

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 766
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

767

Podobné recepty:
  • Zemiakový nákyp s mäsovou plnkou

    Zemiakový nákyp s mäsovou plnkou

  • Plnené párty zemiaky

    Plnené párty zemiaky

  • Vitalita - jesenný šalát z bielej reďkovky s nitrianskou zakysankou, podobný zemiakovému

    Vitalita - jesenný šalát z bielej reďkovky s nitrianskou zakysankou, podobný zemiakovému

kuk