Skaramelizované cibuľky s červeným vínom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g malých cibuliek, 2 lyžice oleja, soľ, 60 g cukru, 2 dl červeného vína, 6 lyžíc vínneho octu, 2 lyžice paradajkového pretlaku, štipku kayenského korenia, 1 lyžičku mletého čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Cibuľky ošúpeme tak, že na konci necháme kúsok vňate, aby sa nerozpadli. V hlbšej panvici rozohrejeme olej a cibuľky cibuľky v ňom zo všetkých strán osmažíme. Zasypeme cukrum a za stáleho miešania pridáme víno, ocot a paradajkový pretlak. Povaríme, stiahneme plameň, cibuľky okoreníme kayenským a čiernym korením, prikryjeme a dusíme na malom ohni asi 20 minút. Občas premiešame. Cubuľky vyberieme a šťavu varíme do zhustnutia. Potom cibuľky vrátime do zhustnutej šťavy. Podávame k divine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 787
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

788

Podobné recepty:
  • Červená kapusta na víne

    Červená kapusta na víne

  • Rybie halušky v šampiňónovo syrovej omáčke

    Rybie halušky v šampiňónovo syrovej omáčke

  • Rybia nátierka s tofu

    Rybia nátierka s tofu

kuk