Broskyňové trifle
2016-03-09- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Dezerty , Ovocné dezerty
Popis
Trifle je anglický svieži dezert, ktorý tvoria rôzne vrstvy, väčšinou ovocie a šľahačka či smotana, piškóty či piškótový korpus.
Ingrediencie
- 1 ks konzervu broskýň
- 15 g želatíny
- 250 g piškót
- malinový lekvár
- 1 lyžica cukru
- 2,5 dl šľahačkovej smotany
- kandizované ovocie alebo nakladané čerešne
Postup
Krok 1
Broskyne scedíme a necháme odkvapkať. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody. Piškóty pospájame malinovým lekvárom a poukladáme ich na dno hlbokej misy. Na piškóty poukladáme polovice broskýň.
Krok 2
Broskyňovú šťavu zahrejeme, zmiešame so želatínou. Polovicu nalejeme na broskyne. Po stuhnutí poukladáme vrstvu piškót a zalejeme šťavou so želatínou. Po stuhnutí navrstvíme osladenú šľahačku.
Krok 3
Ozdobíme kandizovaným ovocím, alebo čerešňami.
Krok 4