Broskyňové trifle

2016-03-09

Popis

Trifle je anglický svieži dezert, ktorý tvoria rôzne vrstvy, väčšinou ovocie a šľahačka či smotana, piškóty či piškótový korpus.

Ingrediencie

  • 1 ks konzervu broskýň
  • 15 g želatíny
  • 250 g piškót
  • malinový lekvár
  • 1 lyžica cukru
  • 2,5 dl šľahačkovej smotany
  • kandizované ovocie alebo nakladané čerešne

Postup

Krok 1

Broskyne scedíme a necháme odkvapkať. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody. Piškóty pospájame malinovým lekvárom a poukladáme ich na dno hlbokej misy. Na piškóty poukladáme polovice broskýň.

Krok 2

Broskyňovú šťavu zahrejeme, zmiešame so želatínou. Polovicu nalejeme na broskyne. Po stuhnutí poukladáme vrstvu piškót a zalejeme šťavou so želatínou. Po stuhnutí navrstvíme osladenú šľahačku.

Krok 3

Ozdobíme kandizovaným ovocím, alebo čerešňami.

Krok 4

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 729
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

730

Podobné recepty:
  • Tatárska omáčka s medom

    Tatárska omáčka s medom

  • Kokosové guľôčky

    Kokosové guľôčky

  • Uzbecký šalát

    Uzbecký šalát

kuk