Hrušková "Šarlota"

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 5 hrušiek, 30 g hrozienok, 40 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vrecúška tortovej želatíny, 1 vanilkový puding, 30 g nasekaných vlašských orechov, 0,3 dl pomarančového likéru, 0,2 dl vody, 2 dl pomarančového džúsu, 1 citrón, marhuľový lekvár, toastový chlieb.

Postup

Krok 1

Hrušky ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, pokvapkáme citrónovou šťavou, osladíme a uvaríme, v 2 dl vody, do mäkka. Tortovú formu vyložíme plátkami chleba bez kôrky. 3 hrušky rozmixujeme, zalejeme pomarančovou šťavou. Do vody, v ktorej sa varili hrušky, pridáme želatínu, vanilkový cukor a pudingový prášok. Premiešame a podľa potreby prisladíme. Za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme!), pridáme orechy, hrozienka a na malé kúsky pokrájanú jednu hrušku. Všetko nalejeme do formy a necháme v chlade stuhnúť. Stuhnutú Šarlotu vyklopíme, vrch (predtým spodok) potrieme lekvárom, do vejára poukladáme na plátky pokrájanú hrušku, opatrne potrieme lekvárom a posypeme nasekanými orechmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1168
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1169

Podobné recepty:
  • Otcove gule z kanárskych ostrovov

    Otcove gule z kanárskych ostrovov

  • Víkendový makový koláčik

    Víkendový makový koláčik

  • Tažin

    Tažin

kuk