Chrenová omáčka III

2016-04-13
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 5 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Vyskúšajte ďalšiu variantu obľúbenej chrenovej omáčky ku mäsu.

Ingrediencie

  • 3 lyžica 3 lyžice hrubej muky
  • olej
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • škrobovú múčku
  • cukor
  • soľ
  • ocot
  • čerstvý chren

Postup

Krok 1

Na oleji urobíme svetlú zápražku z hrubej muky, zalejeme ju studenou vodou, rozmiešame a necháme variť približne hodinu. Podľa potreby pred koncom, omáčku zahustíme škrobovou múčkou, ktorú rozmiešame v malom množstve studenej vody. Pridáme šľahačkovú smotanu. Omáčku dochutíme soľou, cukrom a octom.

Krok 2

Do odstavenej omáčky vložíme asi 2 lyžičky postrúhaného čerstvého chrenu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 746
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

747

Podobné recepty:
  • Paradajková omáčka

    Paradajková omáčka

  • Rybacie taštičky

    Rybacie taštičky

  • Cibuľová polievka so syrovými krutónmi

    Cibuľová polievka so syrovými krutónmi

kuk