Zeler na francúzsky spôsob

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 celý väčší zeler, 1 dl mlieka, 100 g tvrdého syru, maslo, sladkú smotanu, 2 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu.

Postup

Krok 1

Plátky zeleru uvaríme v osolenej vode s troškou mlieka. Rozložíme ich do vymastenej ohňuvzdornej misy, posypeme strúhaným syrom a necháme v teple odstáť. Vo vodnom kúpeli rozšľaháme kúsok masla, pri stálom miešaní pridáme niekoľko lyžíc hustej smotany, pridáme trošku vývaru zo zeleru, rozhabarkujeme žĺtka, osolíme, okoreníme, dochutíme citrónovou šťavou. Omáčku nalejeme na teplý zeler a krátko zapečieme. Podávame ako prílohu k bielemu mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 820
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

821

Podobné recepty:
  • Pikantné oškvarkové pagáče

    Pikantné oškvarkové pagáče

  • Paradajky plnené hríbmi

    Paradajky plnené hríbmi

  • Huby v masle

    Huby v masle

kuk