Marhuľové poháre s vínovým želé
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
Ingrediencie
- 400 g marhúľ, 4 lyžice ovocného sirupu, 1 dl šľahačkovej smotany. Vínové želé: 15 g práškovej želatíny, 1 dl vody, 3 dl bieleho vína, 1 lyžica cukru.
Postup
Krok 1
Umyté marhule vykôstkujeme, pokrájame na malé kocky, pokvapkáme sirupom a necháme postáť na chladnom mieste. Potom marhule rozdelíme do pohárov, polejeme vínovou želatínou, dáme do chladničky a necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ušľahanou šľahačkou a marhuľami posekanými nadrobno. Vínové želé: Práškovú želatínu rozmiešame vo vode a necháme napučať 30 minút. Potom ju vložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania roztopíme. Prilejeme víno, zohrejeme na 60 °C, osladíme a necháme vychladnúť.