Dvojfarebná bábovka
2018-01-10- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dvojfarebná bábovka
Ingrediencie
- 4 ks vajcia
- 200 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 1 ks vrecúško prášku do pečiva
- 1 dl oleja
- 1 dl vody
- 1 ks vrecúško vanilkového cukru
- kakao
- hrozienka
- tuk a múku na vymastenie a posypanie formy
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame do penista s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Polovicu cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Povrch tejto časti posypeme hrozienkami. Druhú polovicu cesta sfarbíme kakaom a vlejeme ho do formy. V rúre pomaly upečieme do ružova. Vyklopíme a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.