Liptovské batôžky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 750 g zemiakov, 2 žĺtky, soľ, 1 lyžica krupice, 4 lyžice hrubej múky, 1 lyžica masla, 2 dl kyslej smotany. Slaná tvarohová plnka: 300 g tvarohu, soľ, 1 lyžica posekaného kôpru, 70 g údenej slaniny.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvarené v šupke scedíme, očistíme a postrúhame alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme žĺtky, soľ, krupicu, múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme trocha tvarohovej plnky, okraj cesta prehneme, postláčame a batôžky uvaríme v osolenej vode. Uvarené scedíme, pokvapkáme maslom a polejeme kyslou smotanou. Slaná tvarohová plnka: Tvaroh pretrieme, osolíme, pridáme posekaný kôpor, rozškvarenú pokrájanú slaninu a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1156
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1157

Podobné recepty:
  • Biela fazuľa s kyslou kapustou

    Biela fazuľa s kyslou kapustou

  • Pre krvnú skupinu 0: dusená pozdĺžna tekvica so zelenou šupou a opečená paprika

    Pre krvnú skupinu 0: dusená pozdĺžna tekvica so zelenou šupou a opečená paprika

  • Zelenina s mäsom v jednom hrnci

    Zelenina s mäsom v jednom hrnci

kuk