Liptovské batôžky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 750 g zemiakov, 2 žĺtky, soľ, 1 lyžica krupice, 4 lyžice hrubej múky, 1 lyžica masla, 2 dl kyslej smotany. Slaná tvarohová plnka: 300 g tvarohu, soľ, 1 lyžica posekaného kôpru, 70 g údenej slaniny.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvarené v šupke scedíme, očistíme a postrúhame alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme žĺtky, soľ, krupicu, múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme trocha tvarohovej plnky, okraj cesta prehneme, postláčame a batôžky uvaríme v osolenej vode. Uvarené scedíme, pokvapkáme maslom a polejeme kyslou smotanou. Slaná tvarohová plnka: Tvaroh pretrieme, osolíme, pridáme posekaný kôpor, rozškvarenú pokrájanú slaninu a premiešame.