Nepečený orieškový koláčik
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 150 g hrozienok, 300 g orechov, 200 g horkej čokolády, 2 lyžice klasického masla, 1 lyžičku rumu, alebo rumovú esenciu.
Postup
Krok 1
Hrozienka umyjeme vo vlažnej vode, necháme ich odkvapkať a pokvapkáme ich rumom. Čokoládu s maslom roztopíme (nesmie vrieť), pridáme orechy časť posekaných a časť neposekaných a hrozienka. Ak je hmota riedka, pridáme mleté orechy. Hmotu necháme 3 až 4 hodiny odstáť. Malou lyžičkou kladieme, na plech s alobalom, kôpky. Necháme v chladničke do druhého dňa a potom ich poukladáme do papierových košíčkov.