Hydinový šalát I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Výdatné šaláty , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 250 g kuracích pŕs, 30 g oleja, vývar, soľ, mleté čierne korenie, 1 hlávka šalátu, 100 g šampiňónov, 2 lyžice oleja na udusenie šampiňónov, 50 g ementálskeho syra, 2 rajčiaky, 1 dl jogurtu, zelená petržlenová vňať, citrónová šťava, 1 lyžička kečupu.
Postup
Krok 1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, podlejeme horúcim vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prikryté udusíme do mäkka. Hlávku šalátu rozoberieme, listy umyjeme a rozložíme na dno misy. Šampiňóny pokrájame na plátky, udusíme na rozohriatom oleji do mäkka, uložíme na pripravené šalátové listy, pridáme postrúhaný syr, rajčiaky a udusené kuracie mäso pokrájané na plátky. Všetko zalejeme jogurtom, ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme pokvapkať aj kečupom.