Španielske vtáčiky II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g zadného hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica horčice, 50 g šunkovej salámy, 2 sladkokyslé uhorky, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 1 cibuľa, 50 g tuku, mäsový vývar, 30 g hladkej múky, 1 lyžička masla.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Na každý plátok uložíme kúsok salámy, plátok uhorky a štvrtku vajca uvareného natvrdo. Plátky zvinieme a previažeme niťou. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na tuku, pridáme závitky, opražíme zo všetkých strán, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme. Počas dusenia závitky obraciame a podľa potreby podlievame horúcim vývarom. Mäkké závitky vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, rozriedime vývarom, premiešame a povaríme 20 minút. Nakoniec pridáme zvyšky salámy, uhoriek a uvareného vajca pokrájané nadrobno, vložíme späť závitky zbavené nití, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti aj kečupom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1265
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1266

Podobné recepty:
  • Hovädzia pečienka na zelenine

    Hovädzia pečienka na zelenine

  • Baranie rebierko na spôsob Colbert

    Baranie rebierko na spôsob Colbert

  • Plnené kotlety

    Plnené kotlety

kuk