Uzbecký šalát
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hovädzie mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 až 3 mrkvy, 500 g hovädzieho mäsa, 250 g zaváraných zelených fazuliek, olej, korenie, soľ, štipľavú papriku, čerstvú zeleninu (1/2 uhorky, 2 paradajky, kôpor), 1 balenie sójových rezancov.
Postup
Krok 1
Pokrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme pomleté mäso a spolu dusíme asi 10 minút. Pridáme na rezance pokrájanú mrkvu a dusíme ďalších 10 minút. Potom pridáme fazuľku, osolíme, okoreníme, pridáme posekaný kôpor. Do misy vložíme rezance a zalejeme vriacou vodou. Počkáme asi 2 až 3 minúty, scedíme ich a zmiešame s mäsovou zmesou. Pridáme na malé kocky pokrájanú uhorku a paradajku.