Francúzska teľacia polievka

2018-02-15

Popis

Francúzska teľacia polievka

Ingrediencie

  • 300 g teľacích kostí
  • 40 g masti
  • 1 ks cibuľa
  • 250 g teľacieho mäsa
  • soľ
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks malý karfiol
  • 50 g zeleného hrášku
  • muškátový oriešok
  • 100 g údeného syra
  • zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Posekané kosti dáme variť do vody približne na dve hodiny a potom precedíme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na malé kocky, opražíme, osolíme, trocha podlejeme vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Vo vývare uvaríme očistenú pokrájanú zeleninu, karfiol rozobratý na ružičky a hrášok. Ochutíme muškátovým orieškom a nakoniec primiešame udusené mäso, postrúhaný údený syr a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1091
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1092

Podobné recepty:
  • Zelená polievka so syrom

    Zelená polievka so syrom

  • Boršč s fazuľou

    Boršč s fazuľou

  • Pórová polievka na francúzsky spôsob

    Pórová polievka na francúzsky spôsob

kuk