Vyprážaný kel
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 2 hlávky kelu, trošku zeleninovej koreniacej zmesi, 150 g tuku, soľ, 1 dl mlieka, 100 g hrubej múky, 2 vajcia, soľ.
Postup
Krok 1
Hlávky kelu zbavíme zvädnutých listov, umyjeme a rozkrojíme na štvrtiny. Vložíme ich do vriacej osolenej vody, chvíľku povaríme, vyberieme a necháme odkvapkať. Vychladnutý kel osolíme, posypeme zeleninovou koreniacou zmesou. Z mlieka, múky a vajec si pripravíme cesto, do ktorého namáčame pripravené kelové listy a vypražíme ich na tuku. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.