Piškótová roláda s jablkovou plnkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 4 vajcia, 2 žĺtky, 140 g práškového cukru, 140 g hladkej múky, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu, práškový a vanilkový cukor na posypanie. Jablková plnka: 600 g olúpaných jabĺk bez jadrovníkov, 30 g masla, 60 g cukru a 1 dl vody na sirup, citrónová šťava, 30 g piškót.
Postup
Krok 1
Z vajec, zo žĺtkov, z cukru a múky vymiešame cesto, ktoré dáme na vymastený a vysypaný plech a upečieme tenký piškótový plát. Vychladnutý plát potrieme jablkovou plnkou, zvinieme, necháme stuhnúť, posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a pokrájame na tenké plátky. Jablková plnka; Jablká pokrájame, podlejeme trochou vody a udusíme. Potom ich rozmixujeme, dáme znova na oheň a vodu necháme odpariť. Z cukru a vody uvaríme sirup, pridáme jablká, citrónovú šťavu a zahustíme postrúhanými piškótami.