Piškótová roláda s jablkovou plnkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 2 žĺtky, 140 g práškového cukru, 140 g hladkej múky, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu, práškový a vanilkový cukor na posypanie. Jablková plnka: 600 g olúpaných jabĺk bez jadrovníkov, 30 g masla, 60 g cukru a 1 dl vody na sirup, citrónová šťava, 30 g piškót.

Postup

Krok 1

Z vajec, zo žĺtkov, z cukru a múky vymiešame cesto, ktoré dáme na vymastený a vysypaný plech a upečieme tenký piškótový plát. Vychladnutý plát potrieme jablkovou plnkou, zvinieme, necháme stuhnúť, posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a pokrájame na tenké plátky. Jablková plnka; Jablká pokrájame, podlejeme trochou vody a udusíme. Potom ich rozmixujeme, dáme znova na oheň a vodu necháme odpariť. Z cukru a vody uvaríme sirup, pridáme jablká, citrónovú šťavu a zahustíme postrúhanými piškótami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1043
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1044

Podobné recepty:
  • Cesnakové slimáky

    Cesnakové slimáky

  • Škoricové placky

    Škoricové placky

  • Mandle k vínu

    Mandle k vínu

kuk