Kuracie prsia v hroznovej omáčke
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 6 šalotiek, 4 kuracie prsia, soľ, mleté biele korenie, biele hrozno bez zrniek, 40 g masla, 1,25 suchého bieleho vína, 1,25 l slepačieho vývaru, 4 vetvičky tymianu, 1 dl kyslej smotany, 1 lyžicu citrónovej šťavy.
Postup
Krok 1
Šalotku pokrájame nadrobno. Prsia osušíme, osolíme, okoreníme. Bobule hrozna pozdĺžne rozkrojíme. Na panvici zohrejeme maslo a speníme na ňom šalotku. Pridáme kuracie prsia a opečieme ich z oboch strán po 5 minút. Podlejeme bielym vínom, vývarom, prikryjeme a dusíme 15 až 20 minút pri miernej teplote. Mäso vyberieme, do omáčky pridáme hrozno a asi 4 minúty prehrievame. Tymian posekáme a spolu so smotanou a citrónovou šťavou pridáme do omáčky. Necháme zovrieť.