Fondue

2018-02-15

Popis

Fondue

Ingrediencie

  • 1 strúčik cesnaku
  • 400 g ementálskeho syra
  • 1 dl bieleho vína
  • mleté čierne korenie
  • lyžička Solamylu
  • čerstvá zelenina alebo mladá sviečkovica
  • 0,5 dl ovocného destilátu (slivovica alebo čerešňovica)
  • postrúhaný muškátový oriešok
  • soľ
  • čierny chlieb

Postup

Krok 1

Nádobu, v ktorej budeme fondue pripravovať, vytrieme strúčikom cesnaku, vložíme do nej ementálsky syr pokrájaný na kocky, prilejeme víno, posypeme mletým čiernym korením a zriedime trochou vody. Keď sa víno začne variť, miešame metličkou asi 10 minút. V troche vody rozmiešame Solamyl, za stáleho miešania ho vlejeme do roztopeného ementálskeho syra a necháme zhustnúť. Nakoniec ochutíme destilátom, postrúhaným muškátovým orieškom a soľou. Hustú syrovú omáčku udržiavame na stole v špeciálnej nádobe nad kahancom stále teplú. Na vidlice napichujeme kocky čierneho chleba alebo zeleniny, namáčame ich v syre a konzumujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2029
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2030

Podobné recepty:
  • Ryža šampiňónová

    Ryža šampiňónová

  • Špenátový puding I

    Špenátový puding I

  • Tvarohová pena s čokoládovým krémom

    Tvarohová pena s čokoládovým krémom

kuk