Karfiol zapekaný s rybím filé

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 karfiol, 500 g rybieho filé, 60 g masla, 2 žĺtky, 300 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 50 g tvrdého syra, 2,5 dl sladkej smotany, štipku muškátového kvetu, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Karfiol uvaríme v osolenej vode. Karfiol scedíme a rozoberieme na ružičky. Osolené filé podusíme na troche masla a rozoberieme na plátky. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, podlejeme vodou, povaríme a odstavíme. Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky. Osolíme, pridáme postrúhaný syr, muškátový kvet a posekanú petržlenovú vňať. Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme cestoviny a filé, a zalejeme omáčkou a zapečieme. Podávame so zemiakmi a rajčinovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 890
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

891

Podobné recepty:
  • Žaba v diere

    Žaba v diere

  • Kuracie stehná plnené kyslou kapustou

    Kuracie stehná plnené kyslou kapustou

  • Špenátové krokety II

    Špenátové krokety II

kuk