Veľkonočná mortadela

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 bravčového bôčika, 6 vajec, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku rasce, 1 lyžičku mletej sladkej červenej papriky, 1 lyžičku mletej štipľavej červenej papriky, 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 3 lyžičky soli, 8 strúčikov cesnaku.

Postup

Krok 1

Bôčik zomelieme, pridáme vajcia, čierne korenie, rascu, sladkú aj štipľavú papriku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, prelisovaný cesnak a dobre vymiešame. Necháme odležať v chlade asi 12 hodín. Z hmoty vytvarujeme bochník, vložíme do mikroténové vrecka, uzatvoríme a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 1,5 hodiny. Uvarenú mortadelu necháme vo vrecku vychladnúť. Po vybalení obalíme mletou paprikou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1625
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1626

Podobné recepty:
  • Ostrosladké kurča

    Ostrosladké kurča

  • Svokrina krémeška

    Svokrina krémeška

  • Zapečené hríbiky so smotanou

    Zapečené hríbiky so smotanou

kuk