Veľkonočná mortadela
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 1 bravčového bôčika, 6 vajec, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku rasce, 1 lyžičku mletej sladkej červenej papriky, 1 lyžičku mletej štipľavej červenej papriky, 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 3 lyžičky soli, 8 strúčikov cesnaku.
Postup
Krok 1
Bôčik zomelieme, pridáme vajcia, čierne korenie, rascu, sladkú aj štipľavú papriku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, prelisovaný cesnak a dobre vymiešame. Necháme odležať v chlade asi 12 hodín. Z hmoty vytvarujeme bochník, vložíme do mikroténové vrecka, uzatvoríme a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 1,5 hodiny. Uvarenú mortadelu necháme vo vrecku vychladnúť. Po vybalení obalíme mletou paprikou.