Papriková polievka z Belgicka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 5 veľkých žltých paprík, lyžicu cukru, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 100 g mäkkého syra s cesnakom a bylinkami, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, zeleninovú koreniacu zmes, 25 g masla, 2 lyžice citrónovej šťavy, petržlenovú vňať, tymian, 2 dl smotany.

Postup

Krok 1

Cibuľu a papriku nadrobno pokrájame a osmažíme na masle. Pridáme cukor, čiastočne necháme skaramelizovať a podlejeme citrónovou šťavou. Zalejeme vodou, pridáme posekanú petržlenovú vňať a tymian. Necháme zovrieť a po chvíli prilejeme smotanu a na miernom ohni varíme ešte 10 minút. Potom polievku vymixujeme a precedíme cez sito. Polievku dáme na oheň, pridáme syr a zohrievame, pokým sa syr nerozpustí. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou. podávame so slanými sušienkami, alebo kockami opečeného chleba.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1210
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1211

Podobné recepty:
  • Hliva na víne

    Hliva na víne

  • Slepačia polievka I

    Slepačia polievka I

  • Paradajkový šalát Koloseum

    Paradajkový šalát Koloseum

kuk