Vyprážané zemiakové krokety
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 600 g zemiakov, 20 g margarínu, 1 vajce, 140 g hrubej múky, soľ, hladkú múku, vajce, mlieko a strúhanku.
Postup
Krok 1
Očistené, opláchnuté zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Horúce zemiaky prelisujeme, pridáme margarín, vajcia, preosiatu hrubú múku, osolíme a premiešame. Z pripraveného cesta tvoríme malé krokety v tvare valčeka (4 až 5 kúskov na porciu). Krokety obalíme v preosiatej hladkej múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Po obalení vyprážame v rozohriatom tuku dozlata. Vhodné doplnky: špenát alebo miešaná zelenina, rozličné zeleninové šaláty.