Vyprážané zemiakové krokety

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, 20 g margarínu, 1 vajce, 140 g hrubej múky, soľ, hladkú múku, vajce, mlieko a strúhanku.

Postup

Krok 1

Očistené, opláchnuté zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Horúce zemiaky prelisujeme, pridáme margarín, vajcia, preosiatu hrubú múku, osolíme a premiešame. Z pripraveného cesta tvoríme malé krokety v tvare valčeka (4 až 5 kúskov na porciu). Krokety obalíme v preosiatej hladkej múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Po obalení vyprážame v rozohriatom tuku dozlata. Vhodné doplnky: špenát alebo miešaná zelenina, rozličné zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1587
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1588

Podobné recepty:
  • Karfiol a zemiaky s náhradou vajíčkovej majonézy

    Karfiol a zemiaky s náhradou vajíčkovej majonézy

  • Ovsená kaša s banánom a medom

    Ovsená kaša s banánom a medom

  • Cuketová panvička

    Cuketová panvička

kuk