Hubové taštičky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 1 lístkové cesto, 1 krajec bieleho chleba, alebo 1 rožok, trošku mlieka, 50 g šampiňónov, 1 lyžicu oleja, 150 g mletého bravčového mäsa, petržlenovú vňať, bazalku, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, provensálske korenie, múku, 2 žĺtky, 2 lyžice mlieka.
Postup
Krok 1
Chlieb, alebo rožok pokrájame, pokropíme mliekom. Šampiňóny pokrájame na malé kúsky a opražíme na oleji. Mlieko z pečiva (chleba) vytlačíme a zmiešame s mäsom a opraženými šampiňónmi, mletým čiernym korením, provensálskym korením, soľou, mletou červenou paprikou, petržlenovou vňaťou. Lístkové cesto rozvaľkáme, pokrájame asi na 20 obdĺžnikov a na každý dáme trochu plnky. Uzatvorené taštičky poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme žĺtkami s mliekom a pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 225 stupňov Celzia.