Morčacie mäso s čiernymi ríbezľami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 600 g morčacích pŕs, soľ, 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžicu ovocnej pálenky, 150 g čiernych ríbezlí, 4 lyžice mäsového vývaru, 2 dl bieleho smotanového jogurtu.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osolíme a opečieme na horúcom tuku. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Keď je mäso mäkké, poprášime hladkou múkou a ešte chvíľu dopekáme. Zalejeme pálenkou, mäsovým vývarom, krátko podusíme, pridáme umyté a odkvapkané ríbezle, z ktorých polovicu popučíme a polovicu necháme celých. Dusíme ďalších 10 minút. Nakoniec primiešame jogurt. Podávame s ryžou.