Plnený špenátový list
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Baranie, jahňacie mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 500 g baranieho mäsa bez kosti, soľ, 50 g ryže, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, špenátové listy, olej. Omáčka: 100 g rajčinového pretlaku, 2 dl vody, 1 cibuľu, soľ, šťavu z polovice citróna, škoricu, 0,5 dl oleja, 30 g hladkej múky.
Postup
Krok 1
Mäso zomelieme, pridáme udusenú (vychladnutú) ryžu, so, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce a dobre premiešame. Špenátové listy sparíme, aby boli mäkké a zabalíme do nich guľôčky z pripravenej zmesi. Poukladáme ich do vymastenej rajnice. Zalejeme ich rajčiakovou omáčkou a na sporáku pomaly varíme. Uvarené plnené listy poukladáme na misu. Príprava omáčky: do vody pridáme rajčinový pretlak, cibuľu a varíme. Zahustíme zápražkou z oleja a múky, pridáme citrónovú šťavu, škoricu.