Nepečená jahodová torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo
Ingrediencie
- 450 g jahôd, 1 dl pomarančovej šťavy, 100 g cukru, 1 lyžicu želatíny, 1 téglik šľahačkovej smotany, 2 dl bieleho jogurtu.
Postup
Krok 1
Niekoľko jahôd necháme na ozdobu, ostatné rozmixujeme s pomarančovou šťavou a cukrom. Pretlačíme cez sito. Želatínu rozpustíme v troch lyžiciach vody a pridáme k jahodám. Primiešame aj vyšľahanú šľahačkovú smotanu a jogurt. Formu vypláchneme studenou vodou, dáme do nej pripravenú zmes a odložíme do chladničky minimálne na dve hodiny. Stuhnutú tortu vyklopíme, ozdobíme jahodami a šľahačkou. Podobne môžeme pripraviť tortu aj z malín.