Opekaný losos s cuketou, špargľou a roketou
2004-06-21Ingrediencie
- 170 g filé z lososa bez kože, extra panenský olivový olej, 4 pozdĺžne rozkrojené cukety, 4 žlté cukety, nahrubo nakrájané , prípadne zelené cukety, štipku morskej soli, 2 veľké priehrštia špargle, 200 g rokety, 2 rozpolené citróny. Na dressing: 1 veľkú hrsť čerstvého tymianu s otrhanými lístkami, morskú soľ, 4 lyžice extra panenského olivového oleja, šťavu z 1 citróna.
Postup
Krok 1
Lososové filety osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Cukety a špargľu osolíme. Rozohrejeme veľkú panvicu na lievance (prípadne na barbecue) , opečieme prudko lososa a zeleninu, kým nezozlatnú. Opekáme z každej strany niekoľko minút. Medzitým si pripravíme dressing. V mažiariku rozdrvíme tymian so štipkou soli, kým nie je úplne na kašu (môžeme ho aj nasekať). Prilejeme olivový olej a citrónovú šťavu a vymiešame. Lososa a zeleninu odstavíme zo sporáka. Zeleninu premiešame s roketou, polejeme dressingom, ponatriasame a podávame s lososom, ktorého tiež pokvapkáme trochou dressingu. Podávame s rozkrájaným citrónom.