Bolonská omáčka

2015-12-11

Popis

Klasika talianskej kuchyne. Bazalka, oregano, cesnak a olivový olej nesmú chýbať.

Ingrediencie

  • 450 g kvalitného mletého mäsa
  • 8 ks rezňov údenej slaniny nakrájaných na plátky
  • 1 ks cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička soľ
  • 1 pohár červeného vína
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 bal paradajok
  • 1 bal paradajkového pretlaku
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu olivový olej
  • trochu hrsť čerstvej bazalky.

Postup

Krok 1

Vo veľkej panvici na 1 lyžici olivového oleja opekáme mleté mäso, slaninu, cibuľu a cesnak. Pridáme víno, znížime teplotu takmer na minimum, pridáme oregano, konzervované paradajky a paradajkový pretlak. Pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie, privedieme do varu a pomaly varíme niekoľko hodín. Pred podávaním posypeme čerstvo natrhanou bazalkou. Omáčku podávame s cestovinami a parmezánom alebo nastrúhaným čedarom. Hodí sa k tomu aj zelený šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 739
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

740

Podobné recepty:
  • Slané kysnuté cesto – žemľová knedľa

    Slané kysnuté cesto – žemľová knedľa

  • Francúzska horčica po domácky

    Francúzska horčica po domácky

  • Holandská omáčka pre chlapov a vinárov

    Holandská omáčka pre chlapov a vinárov

kuk