Bolonská omáčka
2015-12-11- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Popis
Klasika talianskej kuchyne. Bazalka, oregano, cesnak a olivový olej nesmú chýbať.
Ingrediencie
- 450 g kvalitného mletého mäsa
- 8 ks rezňov údenej slaniny nakrájaných na plátky
- 1 ks cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- 1 lyžička soľ
- 1 pohár červeného vína
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 bal paradajok
- 1 bal paradajkového pretlaku
- trochu mleté čierne korenie
- trochu olivový olej
- trochu hrsť čerstvej bazalky.
Postup
Krok 1
Vo veľkej panvici na 1 lyžici olivového oleja opekáme mleté mäso, slaninu, cibuľu a cesnak. Pridáme víno, znížime teplotu takmer na minimum, pridáme oregano, konzervované paradajky a paradajkový pretlak. Pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie, privedieme do varu a pomaly varíme niekoľko hodín. Pred podávaním posypeme čerstvo natrhanou bazalkou. Omáčku podávame s cestovinami a parmezánom alebo nastrúhaným čedarom. Hodí sa k tomu aj zelený šalát.