Baklažánová omáčka
2015-11-27- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Popis
Omáčka z pečeného baklažánu vhodná k rôznym druhom mäsa alebo cestovín.
Ingrediencie
- 1 ks veľký baklažán
- soľ
- olivový olej
- 6 strúčik cesnaku
- mleté biele korenie
- vínny ocot
- hrsť byliniek (bazalka,saturejka)
Postup
Krok 1
Baklažán pečieme v rúre asi 35 minút. Upečený baklažán ošúpeme.
Krok 2
Dužinu vyberieme, dáme do misky, pridáme olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, mleté biele korenie a niekoľko kvapiek vínneho octu. Vidličkou dobre vymiešame a odložíme do chladničky.
Krok 3
Pred podávaním, do omáčky primiešame zmes byliniek.