Baklažánová omáčka

2015-11-27

Popis

Omáčka z pečeného baklažánu vhodná k rôznym druhom mäsa alebo cestovín.

Ingrediencie

  • 1 ks veľký baklažán
  • soľ
  • olivový olej
  • 6 strúčik cesnaku
  • mleté biele korenie
  • vínny ocot
  • hrsť byliniek (bazalka,saturejka)

Postup

Krok 1

Baklažán pečieme v rúre asi 35 minút. Upečený baklažán ošúpeme.

Krok 2

Dužinu vyberieme, dáme do misky, pridáme olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, mleté biele korenie a niekoľko kvapiek vínneho octu. Vidličkou dobre vymiešame a odložíme do chladničky.

Krok 3

Pred podávaním, do omáčky primiešame zmes byliniek.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1370
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1371

Podobné recepty:
  • Lahôdková pečeň

    Lahôdková pečeň

  • Zemiaková buchta

    Zemiaková buchta

  • Zapekaná jahňacina

    Zapekaná jahňacina

kuk