Čerešňová štrúdľa

2016-03-16

Popis

Tradičná štrúdľa s čerešňami. Možeme použiť aj iné druhy ovocia. Namiesto škorice môžme použiť mak.

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 1 žĺtok
  • 12 lyžica mlieka
  • 750 g čerešní
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 200 g strúhanky

Postup

Krok 1

Z múky, masla, žĺtka a mlieka vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice. Cesto prikryjeme a necháme odstáť. Odstáte cesto vyvaľkáme a vyťaháme na veľký plát. Na plát dáme vykôstkované čerešne, ktoré posypeme cukrom, škoricou a strúhankou. Zvinieme a upečieme.

Krok 2

Ešte horúcu štrúdľu posypeme práškovým cukrom.

Krok 3

(Anka z Borského Svätého Jura v Okey Rádiu, 6. 6. 2004).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1343
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1344

Podobné recepty:
  • Kubánska káva

    Kubánska káva

  • Francúzsky šalát Cézar

    Francúzsky šalát Cézar

  • Zapečené rybie filé

    Zapečené rybie filé

kuk