Čerešňová štrúdľa
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Tradičná štrúdľa s čerešňami. Možeme použiť aj iné druhy ovocia. Namiesto škorice môžme použiť mak.
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 125 g masla
- 1 žĺtok
- 12 lyžica mlieka
- 750 g čerešní
- 150 g cukru
- 1 lyžička škorice
- 200 g strúhanky
Postup
Krok 1
Z múky, masla, žĺtka a mlieka vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice. Cesto prikryjeme a necháme odstáť. Odstáte cesto vyvaľkáme a vyťaháme na veľký plát. Na plát dáme vykôstkované čerešne, ktoré posypeme cukrom, škoricou a strúhankou. Zvinieme a upečieme.
Krok 2
Ešte horúcu štrúdľu posypeme práškovým cukrom.
Krok 3
(Anka z Borského Svätého Jura v Okey Rádiu, 6. 6. 2004).