Jablkový závin
2016-05-26- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 280 g hladkej múky
- 80 g masla
- 1 biely jogurt
- štipku soli. Na plnku: 1 kg jabĺk
- vrecúško vanilkového cukru
- trochu škorice
- 4 hrste kryštálového cukru.
Postup
Krok 1
Múku, rozpustené maslo, jogurt a štipku soli zmiešame a vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu časť natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme postrúhanými, vytlačenými jablkami, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, škoricou a opäť pokvapkáme rozpusteným maslom. Opatrne skrútime do závinu a položíme na plech vymastený olejom. Obdobne pripravíme závin z druhej časti cesta. Potrieme maslom a pečieme vo vyhriatej rúre.