Ustrice Rockefeller
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy
Ingrediencie
- 24 čerstvých ustríc, 60 g masla, 2 plátky údenej šunky, 8 listov špenátu, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice nadrobno pokrájanej jarnej cibuľky, 1/3 hrnčeka strúhanky, chilli omáčku.
Postup
Krok 1
Ustrice položíme na polovice lastúr a osolíme ich. Prikryjeme a odložíme do chladničky. Na panvici roztopíme maslo. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a na miernom ohni opečieme do hneda. Pridáme nadrobno pokrájaný špenát, posekanú petržlenovú vňať, jarnú cibuľku, strúhanku a niekoľko kvapiek chilli omáčky. Na miernom ohni smažíme asi 5 minút. Na vychladené ustrice položíme lyžicu pripravenej zmesi, vložíme do grilu a upečieme do svetlo hneda.