Halušky PIF - PAF
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
Ingrediencie
- 1 Slovenské halušky v prášku, 1 obyčajnú smotanu, 1 syr Bambino (v črievku), 4 až 5 trojuholníkov ľubovoľného syra, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, mlieko.
Postup
Krok 1
Halušky uvaríme podľa návodu na obale. Syrová omáčka: do hrnca vylejeme celú smotanu, pridáme trojuholníkové syry. Pomaly necháme zohrievať. Potom pridáme syr Bambino, soľ a mleté čierne korenie a syry necháme roztopiť. Stále miešame. Napokon pridáme hladkú múku rozmiešanú v mlieku. Za stáleho miešania necháme prevrieť. Do hotovej syrovej omáčky primiešame prepláchnuté halušky. Na tanieri ich ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.