Veľkonočná bravčová panenka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčovej panenky - 2 kúsky, 1 lístkové cesto, 200 g šampiňónov, 100 g cibule, petržlenovú vňať, mleté biele korenie, soľ, 1 vajce.
Postup
Krok 1
Šampiňóny pokrájame na veľmi jemno (alebo pomelieme), podobne najemno pokrájame aj cibuľu. Do horúceho tuku dáme pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, štipku soli a krátko spolu podusíme. Pridáme väčšie množstvo petržlenovej vňate, premiešame a necháme vychladnúť. Panenku osolíme, okoreníme a na horúcom tuku zo všetkých strán krátko opečieme a necháme vychladnúť. Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme na plát o niečo širší, ako je dĺžka jedného kusa panenky. Na plát navrstvíme udusené, vychladnuté, šampiňóny, položíme panenku a zavinieme do rolády. Okraje dobre postláčame. Obidva kusy položíme na pekáč, osolíme, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia asi 40 minút. Podávame teplú pokrájanú na plátky hrubé asi 2 cm, so zeleninovým šalátom, alebo na druhý deň studenú s uhorkou.