Veľkonočná bravčová panenka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g bravčovej panenky - 2 kúsky, 1 lístkové cesto, 200 g šampiňónov, 100 g cibule, petržlenovú vňať, mleté biele korenie, soľ, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Šampiňóny pokrájame na veľmi jemno (alebo pomelieme), podobne najemno pokrájame aj cibuľu. Do horúceho tuku dáme pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, štipku soli a krátko spolu podusíme. Pridáme väčšie množstvo petržlenovej vňate, premiešame a necháme vychladnúť. Panenku osolíme, okoreníme a na horúcom tuku zo všetkých strán krátko opečieme a necháme vychladnúť. Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme na plát o niečo širší, ako je dĺžka jedného kusa panenky. Na plát navrstvíme udusené, vychladnuté, šampiňóny, položíme panenku a zavinieme do rolády. Okraje dobre postláčame. Obidva kusy položíme na pekáč, osolíme, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia asi 40 minút. Podávame teplú pokrájanú na plátky hrubé asi 2 cm, so zeleninovým šalátom, alebo na druhý deň studenú s uhorkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2675
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2676

Podobné recepty:
  • Pochúťka panovníka Mateja

    Pochúťka panovníka Mateja

  • Zaváranina z hrozna a orechov

    Zaváranina z hrozna a orechov

  • Zeleninová pochúťka k vínu

    Zeleninová pochúťka k vínu

kuk