Bezlepkový chlieb
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Popis
Chutný a hlavne domáci chlieb pripravený s láskou a bez lepku. Vhodný aj pre alergikov.
Ingrediencie
- 270 g bezlepkovej múky
- 20 g droždia
- 3 dl vlažnej vody
- kryštálový cukor
- 1 lyžica oleja
- 1 ks malý pretlačený zemiak uvarený v šupke deň vopred
Postup
Krok 1
Do vlažnej vody pridáme trochu cukru a droždie. Na teplom mieste necháme vykysnúť. Kvások pridáme do múky, pridáme aj pretlačený zemiak, olej a ručným šľahačom miešame asi 3 minúty. Formu vymastíme a dáme do nej vypracované cesto. Necháme ešte asi 10 minút kysnúť.
Krok 2
Vložíme do rúry vyhriatej na 250°C a pečieme asi 25 minút.
Krok 3
Konzumujeme, podľa možnosti, teplý.