Bezlepkový chlieb

2015-12-03

Popis

Chutný a hlavne domáci chlieb pripravený s láskou a bez lepku. Vhodný aj pre alergikov.

Ingrediencie

  • 270 g bezlepkovej múky
  • 20 g droždia
  • 3 dl vlažnej vody
  • kryštálový cukor
  • 1 lyžica oleja
  • 1 ks malý pretlačený zemiak uvarený v šupke deň vopred

Postup

Krok 1

Do vlažnej vody pridáme trochu cukru a droždie. Na teplom mieste necháme vykysnúť. Kvások pridáme do múky, pridáme aj pretlačený zemiak, olej a ručným šľahačom miešame asi 3 minúty. Formu vymastíme a dáme do nej vypracované cesto. Necháme ešte asi 10 minút kysnúť.

Krok 2

Vložíme do rúry vyhriatej na 250°C a pečieme asi 25 minút.

Krok 3

Konzumujeme, podľa možnosti, teplý.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 818
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

819

Podobné recepty:
  • Ryžovo kukuričné placky s reďkovkovou nátierkou

    Ryžovo kukuričné placky s reďkovkovou nátierkou

  • Čokoládové rožteky

    Čokoládové rožteky

  • Pstruh na španielsky spôsob

    Pstruh na španielsky spôsob

kuk