Slepačia polievka Újházy
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 1 očistenú sliepku, soľ, nové korenie, celé čierne korenie, očistenú koreňovú zeleninu, domáce rezance, polievkové korenie, sterilizované šampiňóny, sterilizovaný hrášok, cibuľu.
Postup
Krok 1
Očistenú sliepku dáme do studenej vody variť. Keď voda už vrie, odstránime penu, pridáme korenie a koreňovú zeleninu. Pomaly polievku dovaríme, hotovú sliepku rozporciujeme. Pridáme do polievky huby a sterilizovaný hrášok. Pri podávaní do taniera vložíme kúsky mäsa, domáce cestoviny, zeleninovú zmes so šampiňónmi a naposledy dáme čistú polievku. Petržlenovou vňaťou ozdobíme.