Tvarohový koláč so želatínou

2004-03-15

Ingrediencie

  • 300 g polohrubej múky, 200 g oleja, 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 30 kakaa, 1 vrecúško prášku do pečiva. Prvá plnka: 250 g stuženého tuku (napríklad Hera), 500 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 lyžicu rumu. Druhá plnka: 2 pudingové prášky 'Zlatý klas', 4 malé vrecúška citrónovej šumienky, 120 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Z múky, oleja, vajec, práškového cukru, kakaa a prášku do pečiva vymiesime cesto, ktoré dáme na plech a upečieme. Na upečené, vychladnuté cesto navrstvíme prvú plnku, ktorú si pripravíme vymiešaním tuku, tvarohu, cukru, vanilkového cukru a rumu. Šumienku pripravíme s vodou podľa návodu, rozmiešame s pudingovými práškami, cukrom a uvaríme. Mierne vychladnutú želatínu navrstvíme na prvú plnku a necháme stuhnúť. Ako obmenu môžeme použiť aj ovocie kivi, v takom prípade je dobré použiť šumienku s príchuťou kivi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 946
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

947

Podobné recepty:
  • Zemiakový koláč

    Zemiakový koláč

  • Rýchly a chutný zákusok

    Rýchly a chutný zákusok

  • Rýchly brownie koláč II

    Rýchly brownie koláč II

kuk