Kuskus ochutený rascou a feniklom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 4,25 dl vývaru alebo vody, 1 lyžicu feniklu, 1 lyžicu rasce, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 250 g kuskusu, maslo.
Postup
Krok 1
Do vody alebo vývaru pridáme rascu, feniklové semienka, soľ, čierne korenie a necháme zovrieť. Ak chceme pripraviť štipľavý kuskus, do vody pridáme posekanú štipľavú čili papričku. Vriacim roztokom zalejeme kuskus a necháme chvíľu postáť. Kuskus preložíme do pekáča vymasteného maslom, rovnomerne rozvrstvíme a prikryjeme alobalom potretým maslom. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov Celzia 10 až 15 minút. Podávame s jahňacinou, kuracinou.