Kuracie s pórom
2004-02-24- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 400 g kuracích pŕs, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku worcestrovej omáčky, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/4 lyžičky mletého nového korenia, prípadne iné koreniny, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu olivového oleja, 1 pór, prípadne 100 g šampiňónov.
Postup
Krok 1
Kuracie prsia pokrájame na rezance a zmiešame ich so sójovou omáčkou, worcestrom, mletým čiernym korením, mletým novým korením (prípadne inými koreninami), prelisovaným cesnakom, olivovým olejom a necháme minimálne dve hodiny odstáť. Namarinované kuracie mäso osmažíme na malom množstve oleja. Keď je mäso mäkké, pridáme na rezance pokrájaný pór, premiešame, prikryjeme a odstavíme z ohňa. Môžeme primiešať osobitne osmažené šampiňóny. Podávame s ryžou, alebo hranolčekmi.