Kongamin
2004-02-24- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, 200 g šalotky, 200 g šampiňónov, 100 g prerastenej slaniny, 2 lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, 3/4 l červeného vína, 0,5 dl koňaku, 2 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, bylinky, petržlenovú vňať, bobkový list, muškátový orech, štipku cukru.
Postup
Krok 1
Kurča rozštvrtíme, osolíme, okoreníme a posypeme múkou. Šalotku ošúpeme, šampiňóny a slaninu pokrájame na väčšie kúsky. V hrnci roztopíme maslo, pridáme šalotku, šampiňóny a slaninu a smažíme na strednom ohni asi 5 minút. Potom všetko vyberieme. Do hrnca vložíme porcie kurčaťa, ktoré osmažíme do hneda, podlejeme koňakom a krátko povaríme. Prilejeme červené víno, bylinky, všetky koreniny a štipku cukru. Prikryté necháme asi 75 dusiť. Potom pridáme šalotku, šampiňóny a slaninu a spolu dusíme asi 20 minút. Prípadne ešte dochutíme. Nakoniec kurča posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s bagetou.