Ostrosladké kurča

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kurča, šťavu z dvoch pomarančov, 2 až 3 lyžice medu, 1 dl olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, štipku korenia 'piatich vôní', soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku zelenej karí pasty.

Postup

Krok 1

Najprv vymiešame šťavu z pomarančov s medom, olivovým olejom, prelisovaným cesnakom, korením 'piatich vôní', soľou, čiernym korením a zelenou karí pastou. Vzniknutou kašičkou ponatierame kura z vnútra i zvonka a necháme asi 1 hodinu odstáť (časť marinády si odložíme). Kura vložíme do rúry a počas pečenia ešte potierame odloženou marinádou. Ku koncu odokryté zapečme do tmavohneda. Ako prílohu podávame cézarov šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 796
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

797

Podobné recepty:
  • Rizoto z húb

    Rizoto z húb

  • Zemiakovo šošovicové karbonátky

    Zemiakovo šošovicové karbonátky

  • Plnené kurča á la Herkules

    Plnené kurča á la Herkules

kuk