Ostrosladké kurča
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, šťavu z dvoch pomarančov, 2 až 3 lyžice medu, 1 dl olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, štipku korenia 'piatich vôní', soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku zelenej karí pasty.
Postup
Krok 1
Najprv vymiešame šťavu z pomarančov s medom, olivovým olejom, prelisovaným cesnakom, korením 'piatich vôní', soľou, čiernym korením a zelenou karí pastou. Vzniknutou kašičkou ponatierame kura z vnútra i zvonka a necháme asi 1 hodinu odstáť (časť marinády si odložíme). Kura vložíme do rúry a počas pečenia ešte potierame odloženou marinádou. Ku koncu odokryté zapečme do tmavohneda. Ako prílohu podávame cézarov šalát.