Rezne v kapuste
2004-02-17- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 kg bravčového mäsa, 600 g kyslej kapusty, 100 g slaniny, kečup, horčicu, soľ, rascu, 100 g tvrdého syra, olej, 1 kg zemiakov.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na plátky, naklepeme ich, osolíme, okoreníme, potrieme kečupom a horčicou. Do vymasteného pekáča navrstvíme kyslú kapustu, na kapustu poukladáme pripravené rezne. Na rezne dáme pásiky slaniny a prikryjeme zemiakmi pokrájanými na hranolčeky. Posypeme rascou, soľou, pokvapkáme olejom, prikryjeme a dáme piecť. Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom a krátko zapečieme bez pokrývky.